Over ons

ZEDDAM – Aan de Oude Doetinchemseweg in Zeddam zit al jarenlang de groene vakwinkel van Klein Obbink.
Ze verkopen hier onder andere agrarische artikelen, dierbenodigdheden, huishoudelijke artikelen, gereedschap en van alles voor binnens- en buitenshuis.
De winkel wordt nu uitgebreid.
In 1995 heeft Rudy Klein Obbink het pand gekocht van Agruniek.
Van vroeger uit is dit bij de meeste klanten bekend onder de namen ‘Boerenbond’ of ‘Welkoop’.
In 2010 heeft Rudy de zaak overgedragen aan zijn zoon Arjan en zijn vrouw Karin.
Dochter Dianne werkt nu mee in de vernieuwde zaak en zoon Robert heeft de boerderij.
De winkel was ondertussen flink uit zijn jasje gegroeid en er moest uitbreiding komen.
Na veel overleg met de gemeente Montferland over verplaatsing van het bedrijf is er een overeenkomst gesloten om op de huidige locatie te mogen uitbreiden,
want verplaatsing van het bedrijf bleek niet haalbaar te zijn.
De monumentale buitenpanden, die gebouwd zijn in 1929, hebben hun oude uitstraling behouden maar binnen in het gebouw heeft het een ware metamorfose ondergaan.
De blikvanger is de grote glazen kas tussen de twee gebouwen.
Deze hal is hoog en licht en heeft door het glazen dak een heel andere uitstraling dan de rest van de winkel. “De klanten zijn nu al enthousiast over het assortiment van de eenjarige tuin- en perkplanten die in deze glazen hal staan.
Ze hebben hier een zee van ruimte en krijgen voldoende licht,”vertelt Arjan.
Vooral in deze tijd van het jaar heeft de Groene vakwinkel veel aandacht voor het buiten gebeuren.
Tuinhout, rolborders, grasmaaiers, kruiwagens, tuingereedschappen, meststoffen en nog veel meer is hier te vinden tussen het groot assortiment op de tuinafdeling.
Al ruim een jaar zijn ze bezig met de verbouwing van het pand en de maalderij om de talloze artikelen toch overzichtelijk te kunnen presenteren in de grote winkel.
“Het wordt een winkel met een compleet assortiment, concurrerende prijzen en de beste service,” vertelt een enthousiaste Arjan. “De winkelombouw is grotendeels door ons zelf uitgevoerd.
De stellingen en schappen hebben we allemaal zelf opgebouwd en geplaatst. We hebben voldoende ruimte gehouden in de gangpaden, je kunt hier zelfs met de scootmobiel bijna overal bij.”
Tegen de wand staan hoog en droog diverse kindertractoren en skelters op een rij. Voor de kleding is er een aparte ruimte gecreëerd en voor de schoenen en laarzen afdeling hebben ze gebruik gemaakt van de ruime kelder.
Ook verkopen ze huishoudelijke artikelen zoals droogmolens, huishoudtrappen, waspoeder, emmers, stofzuigerzakken en nog veel meer artikelen.
Aan de zijwanden zijn diverse nissen die nog moeten worden opgeknapt en als dit allemaal gereed is hebben ze een totale oppervlakte van 1500 vierkante meter gecreëerd.
De entree van de winkel heeft ook een glazen overkapping gekregen en rondom het gebouw wordt nieuw straatwerk aangelegd en is er ruime parkeergelegenheid aan de voor- en zijkant van de winkel.
Arjan Klein Obbink is aangesloten bij de Groene vakwinkel maar is wel een zelfstandige ondernemer. “Ik kan zelf bepalen waar ik alles ga inkopen, daarom hebben wij geen standaard assortiment.
We runnen de zaak met familieleden en drie man personeel die je allemaal vriendelijk en deskundig kunnen helpen.”
Als alles meezit hopen ze begin september de zaak officieel te kunnen openen, want dan is het precies 18 jaar geleden dat het pand door Klein Obbink gekocht werd.
Via acties en advertenties worden de klanten op de hoogte gehouden.
De openingstijden zijn maandag tot vrijdag van 8.30 uur tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.30 uur en zaterdags van 8.30 uur tot 16.00 uur.
Voor meer informatie bel 0314-651549 of kijk op kleinobbink.nl.
Natuurlijk is de winkel aan de Oude Doetinchemseweg 40 in Zeddam voor iedereen toegankelijk.
Update 08-04-2013