Rookmelders

“Rookmelders straks verplicht voor bestaande bouw”

“In alle huizen in Nederland moet straks op elke verdieping een rookmelder hangen. Nu geldt de rookmelderplicht alleen voor nieuwbouw, maar
ook alle bestaande huizen moeten vanaf 2022 aan de nieuwe eisen voldoen. Het gaat om miljoenen nieuwe rookmelders

Minister Knops: “De meeste slachtoffers van brand vallen door het inademen van rook. Rookmelders redden dus mensenlevens.
Uit TNO-onderzoek van afgelopen jaar blijkt dat rookmelders in alle woningen het risico op dodelijke slachtoffers vermindert. Daarom wil ik het
Bouwbesluit op dit punt aanpassen en rookmelders niet alleen verplicht stellen voor nieuwbouw maar ook voor bestaande bouw.”

Om gebouweigenaren voldoende tijd te geven deze maatregelen in alle bestaande woningen door te voeren, zal deze verplichting
pas per 1 juli 2022 ingaan. Ook worden hiermee problemen voorkomen bij de levering en beschikbaarheid van rookmelders.

klein obbink kan het merendeel van het assortiment direct uit voorraad leveren. Wij kunnen indien gewenst een compleet veiligheidspakket leveren voor nieuw- en bestaande bouw. 
Ons assortiment bestaat onder andere uit rookmelders op batterij en netstroom, koolmonoxidemelders, noodverlichting en zaklampen. (Deze producten zijn ook belangrijk voor bedrijfshulpverlening/BHV)

Bij klein obbink helpen wij u graag met de voorbereiding op dit nieuwe wetsvoorstel. Wilt u weten wat wij nog meer voor u kunnen betekenen?
Neem dan telefonisch contact met ons op via
0314-651549